Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

4 éves kisfiú életét mentette meg egy facebookos fotó

2011.03.07

 A négyéves Ted Rice apja, Philip feltöltött egy fotót a kisfiúról a Facebookra. A képet azért készítette, mert a gyerek testén kiütések jelentek meg, és az apa aggódott. A család barátja, dr. Sara Barton orvos is látta a feltöltött fotót, és úgy vélte, a fotó alapján nagy rá az esély, hogy a kisfiú leukémiás, így felvette a kapcsolatot a szülőkkel, és azt tanácsolta, amint lehet, vigyék a gyereket kivizsgálásra.

Gyanúja beigazolódott, és kiderült, hogy Ted a leukémia egy speciális formájában szenved, ám sikerült időben felismerni, így a korai kezelés megnöveli a fiú esélyeit. Az orvosok azt mondták a szülőknek, Tednek 75 százalék esélye van az életben maradásra. A kisfiú apja rendelkezik egészségügyi képzettséggel, mivel orvosi asszisztensként dolgozik. „Rossz érzésem volt a kiütéseivel kapcsolatban, ezért posztoltam a róla készült fotót" - mondta. „Az a kép valószínűleg megmentett minket" - tette hozzá. 

Nem ez az első hasonló eset: korábban egy kómába került nőt vittek kórházba, akinek betegségeiről az orvosok nem rendelkeztek információkkal, így a nő facebookos profiljából informálódtak, és ennek révén állították fel a helyes diagnózist, ami vélhetően nagy szerepet játszott abban, hogy a beteg életben maradt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Archívum

Naptár
<< November / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 24665
Hónap: 66
Nap: 7